Om oss

Om Föreningen Fruktdrycker och vår målsättning

Föreningen Fruktrycker bildades 1951 och är idag en helt obunden frivilligorganisation.

Vår verksamhet går ut på att uppmärksamma det "goda värdskapet" och göra alkoholfria kvalitetsdrycker mer kända och använda. Vårt mål är att det vid varje tillfälle det serveras dryck alltid skall finnas alkoholfria drycker som inte just bara är ett alternativ utan ett alternativ som förgyller tillfället, förhöjer smakupplevelsen och ytterligare bidrar till den sociala gemenskapen.

Varför alkoholfritt?

Den första tanken som kommer upp är självklart att alla de, som av olika anledningar inte kan eller vill dricka alkohol erbjuds ett fullgott alternativ men detta är långt från hela bilden.

Att erbjuda alkoholfria drycker som alternativ eller komplement handlar i grunden om ett gott värdskap och smakupplevelser. Ett gott värdskap bör rimligen omfatta alla gäster även de som snart skall bli föräldrar, behöver ta bilen eller av andra skäl vill avstå från alkohol. Ett gott värdskap bör rimligen även sträva efter att erbjuda en så angenäm smakupplevelse som möjligt vilket i många fall uppnås med just alkoholfria kvalitetsdrycker. Sist men inte minst är det värt att nämna att ett gott värdskap är att få varje gäst att känna sig utvald och välkommen oavsett vad han/hon väljer att ha i sitt glas.

Med fruktdrycker.se vill vi bidra till en ökad insikt vad det gäller ett gott värdskap i allmänhet och i synnerhet vill vi göra alla goda värdar med ambitioner uppmärksamma på vilka möjligheter som står till buds om man bara anstränger sig lite extra. Lägg alltid lika mycket energi på att välja de alkoholfria drycker och med samma omsorg som de alkoholhaltiga.

Ann-Louise Friberg
Drink