Blogg
Kolla in detta goda recept på GRÖTGLASS


Publicerad 2009-12-09 15:54:44
Risgrynsglass med bärsås
6 portioner
2 äggulor
1 tsk malen kanel
2 msk vaniljsocker
2 msk citronsaft
GÖR SÅ HÄR:
Risgrynsglass
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.
2. Tillsätt äggulor, kanel, vaniljsocker.
3. Värm upp blandningen under omrörning tills grädden nästan kokar.
4. Lyft av kastrullen och låt blandningen dra ca 30 min.
5. Häll risgrynsgröten och citronsaften i en stor bunke.
6. Sikta ner florsocker och blanda väl.
7. Häll över kanelgrädden och vispa till en jämn smet.
8. Ställ in glassmeten i frysen.
9. Rör om efter 30 min och rör sedan om efter ytterligare 30 min.
10. Låt blandningen stå tills den stelnat ca 3-5 tim. (desto mer Du rör om desto luftigare kommer glassen att bli)
Bärsås
6 portioner
ca
¾ dl socker till jordgubbar, ca 1 ¾ dl till andra bär
1. Blanda bär och socker i en kastrull.
2. Koka upp och småputtra i ca 5 min.
3. Mixa i matberedare eller med mixer.
Server till risgrynsglassen
0 kommentarer